Полицијата соопшти дека лишен од слобода е А.С.

На 12.09.2017 година во 18,00 часот на Граничен Премин-Табановце за влез во Р.Македонија, при пасошка контрола на А.С.(25) од Р.Косово, било утврдено дека евидира на СТОП-ЛИСТА по телеграма за сторено кривично дело “силување“, со мерка да се лиши од слобода.

Во 20,10 часот со потврда за предавање на лице, истиот бил предаден на полициски службеници од СВР Куманово за понатамошна постапка.